Buurtbijeenkomst Samen energie besparen

Buurtbijeenkomst Samen energie besparen

‘SAMEN ENERGIE BESPAREN’  helpt buren in Melissant de energierekening te verlagen
  
Een hoop mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om isolatie, zonnepanelen en subsidies. De buurtbegeleiders van ‘Samen Energie Besparen’ helpen je van begin tot eind graag op weg naar een lagere energierekening. 
  
‘Samen energie besparen’ is een initiatief van Coöperatie Deltawind. Het initiatief helpt mensen naar een lagere energierekening door het geven van informatie, het bekijken van de staat van de woning, en het in kaart brengen van welke maatregelen zinvol zijn. Dit loopt van kleine maatregelen die je eenvoudig zelf kan uitvoeren tot grotere isolatiemaatregelen zoals dakisolatie. En het is handig en gezellig om dit samen met buren op te pakken. Vervolgens leggen de buurtbegeleiders contact met lokale bedrijven en aannemers, en kan een gesprek gepland worden over welke subsidiemogelijkheden er zijn. Het initiatief richt zich hoofdzakelijk op bewoners van koopwoningen. 

Reis over het eiland  
  
Het initiatief is begin dit jaar gestart in Ooltgensplaat. Daar zijn bewoners van de Pieter Biggestraat e.o, geholpen om woningen die slecht geïsoleerd zijn aan te pakken.  Dit najaar en volgend jaar zal de actie over het eiland gaan. Aankomende maand start Samen Energie Besparen in Melissant, waar op 20 November en 11 December een buurtbijeenkomst georganiseerd zal worden in de Melishof van 19.30 tot 21.30.
Iedereen met interesse is van harte welkom om langs te komen.

  
Kom je graag met ons in contact? Bel buurtbegeleiders Ronald en Daisy op telefoonnummer 06-82371303 of 06-26018612 of mail naar samenenergiebesparen@deltawind.nl. 
  

Over energiecoöperatie Deltawind  
 

Coöperatie Deltawindis de energiecoöperatieop Goeree-Overflakkee.  De coöperatie is opgericht in 1989 en telt inmiddels meer dan 2400 leden. Deltawind staat voor het produceren van duurzaam opgewekte energie, in eigendom van de lokale bevolking, en het bevorderen van efficiënt energieverbruik. Nu de windopgave op het eiland gerealiseerd is, richt de coöperatie zich ook op verdere verduurzaming van het eiland. Dat doen we via Klimaatkrachtig GO; de plek waar de gemeente Goeree-Overflakkee samen met inwoners, ondernemers en partners zoals Deltawind nadenkt over de route naar een duurzaam eiland. Want welke warmteoplossing er na aardgas ook komt, een energiezuinige woning is altijd een goed idee. Zie voor meer informatie www.deltawind.nl, www.energieloketgo.nl  en www.kkgo.nl.  

Met energieke groet,​​​​
Daisy Rozema
Buurtbegeleider Energietransitie
DeltawindLOGO                T 0187 – 470 544
                      M 06 – 82 371 303 Postbus 311                             Boezemweg 13X 3240 AH Middelharnis              3255 MC Oude‑Tonge
        www.deltawind.nl
Met energieke groet,
Daisy Rozema
Buurtbegeleider Energietransitie
DeltawindLOGO                T 0187 – 470 544
                      M 06 – 82 371 303 Postbus 311                             Boezemweg 13X 3240 AH Middelharnis              3255 MC Oude‑Tonge
        www.deltawind.nl
Reacties zijn gesloten.