Izzy komt nooit meer thuis…

Izzy komt nooit meer thuis…

Afgelopen vrijdagnacht 5 januari op zaterdag 6 januari 2024 is onze poes Izzy dood gereden op de Noorddijk ter hoogte van de Nieuweweg. Izzy was een jonge lapjespoes van anderhalf, een Maincoone en ook al moeder van 5 kittens. Zaterdagochtend belde de dieren ambulance die via de chip er achter kwam waar Izzy woonde. Vanaf dat moment zijn wij onstellend verdrietig en ook best boos.

Voor mijn jongste zoon was het de eerste keer dat verdriet zo dichtbij komt en zo groot als hij is zo ontroostbaar is hij ook. Zelf heb ik al vaker met het bijltje gehakt, er zijn al 2 katten eerder van ons aangereden. Naast het verdriet dat ik zelf maar weer een plek zal moeten geven ben ik ook nog eens heel verdrietig over mijn zoon.

Omdat wij naast katten ook honden hebben zijn wij bekend met de situatie op de Noorddijk naar Herkingen. Met grote regelmaat word er langs me heen gescheurd en in de avond zet men snel het groot licht aan waardoor je compleet verblind bent. Ik vermoed dat ze regelmatig de honderd kilometer per uur wel halen, er mag echter maximaal 60 k/h worden gereden!

Over de jaren heb ik dan ook al diverse malen woorden gehad met verschillende snelheidsmaniakken. Ook ben ik al meerdere malen minstens 65 k/h rijdend ingehaald op de dijk naar Herkingen en vind dat gewoon asociaal. Ik ben dan ook bang dat er een moment komt dat de situatie echt serieus zal escaleren en plaats onder andere daarom dit bericht.

En ik zie jonge jongens met petjes en Golfjes als een malle gaan, maar opvallend vaak ook doodgewone huisvrouwen, moeders van kinderen. Een aantal ervan ken ik zelf, zal ze hier nu nog niet bij naam noemen.

En wil ik vragen aan iedereen meer hier over na te denken, nog niet lang geleden is er ook een jonge dorpsgenoot in het verkeer omgekomen en is een volgend ongeluk alleen maar een kwestie van tijd.

Ook zouden we het toch fijn vinden om te weten wie Izzy heeft aangereden, het lijkt me onwaarschijnlijk dat iemand dat heeft gedaan zonder het te hebben gemerkt. De poes lijkt ook te zijn verplaatst naar de berm.

Overigens kan ik me voorstellen dat het is gebeurt, heb zelf ook eens een kat doodgereden. Maar  heb ik me toen wel gemeld bij het eerste huis in de buurt en de kat aangemeld bij de dierenambulance die mij later informeerden dat het een wilde kat was.

Mocht je meer weten en de moed hebben om je te melden stuur dan een bericht naar info@dorpsraadmelissant.nl.

EN VRAAG IK MET KLEM AAN VOORAL DE AUTOMOBILISTEN OM TOCH VEEL VOORZICHTIGER TE RIJDEN OP DE DIJKEN…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *